Ga naar de inhoud
Nieuws

Eredivisie ziet wel brood in Netflix-constructie

Beeld © Getty Images

De Premier League overweegt zeer serieus om een streamingsdienst op te richten voor het uitzenden van live-wedstrijden. Premflix zou dit moeten gaan heten, in Nederland wordt ook gekeken naar een soortgelijke optie.

Dat schrijft De Telegraaf. De rechten van de eredivisie liggen nog tot 2024-2025 bij FOX, maar daarna is alles mogelijk. De verdiensten zullen in dat geval omhoog gaan en de kosten voor de kijker omlaag. "Op dit moment hebben wij een fijne partner met FOX, maar je hoeft geen hogere wiskunde te hebben gestudeerd om te begrijpen dat er met goed functionerende streamingdiensten en mooie live-wedstrijden geld verdiend kan worden", zegt ECV-directeur Mattijs Manders.

Voetbal
Lees ook:
Voetbal kijken anno 2020: streamingdiensten grijpen de macht

Ook Chris Woerts, Voormalig commercieel directeur van de eredivisie, denkt dat een eigen platform een goede optie is. "Vroeger had de kijker in Nederland één keuze en dat was de tv via de kabel. Iedereen heeft tegenwoordig internet en dus denken grote aanbieders aan een eigen platform. Barcelona heeft het al, de Premier League is er mee bezig en de KNVB denkt er inmiddels ook aan."

Seizoen
Lees ook:
Seizoen 2 Netflix-hit 'Sunderland Til I Die' komt sneller dan gedacht