Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Object spotting

De opvallendste ontwerpen van Object Rotterdam

10 februari 2020 18:55

Het opvallendste design van Object Rotterdam: een kast van plastic tassen, een lichtgevend vloerkleed en een haardroger met geleidend draad.

Afgelopen weekend stond voor Object Rotterdam het oude Havenkantoor (nu HaKa-gebouw) tot de bovenste verdieping vol met design. Wij lichten de drie meest opvallende objecten er voor je uit.

Stop making sense - White Noise (Charley Reijnders en Klaas Kuiken)

Het hoeft allemaal niet zo elitair, van het duo White Noise. Ze bouwden met vakmanschap een prachtige eikenhouten kast die op deze designbeurs zo al niet zou misstaan, maar smolten er daarna gebruikte boodschappentasjes overheen.

“Het is mooi van lelijkheid. De collectie is inhoudsloos en een groot statement. Irritant onbegrijpelijk en heel relevant. Plastic troep, diepgang, vuile matrassen, consumptiemaatschappij Stop Making Sense”, zegt Klaas Kuiken, meest bekend van de gesmolten Bottles collection.

2XL - Moe Kim textile studio

Eindelijk een vloerkleed dat niet suf is. De smart textiles met de naam 2XL (to excel, uitblinken) hebben een meegewoven draad die licht kan geven. Niet al te veel aandacht vragend maar net speciaal zie je zo nu en dan een draad oplichten.

M-K-T-S (Moe Kim textile studio) maakt kleine werkjes met een batterypack voor aan de muur en vloerkleden met een stekker eraan. Ze ontving al de Stroom Encouragement Award voor dit afstudeerwerk aan de KABK in Den Haag.

Craft-Techmen project - Kodai Shimizu

Door een deel van deze huishoudelijke apparaten te draaien, maken de geleidende draden die in het apparaat zijn genaaid, variaties in spanning. Een oersimpele dimmer die iedereen snapt, die er ook nog eens voor zorgt dat demontage voor reparatie eenvoudig is.

Dit eenvoudige systeem kan worden aangepast aan verschillende functies door de microcomputer opnieuw te programmeren. Shimizu is met de Craft-Techmen project afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Beste design van België: waterbank en afwasmiddel met bier

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore