Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Typt niet lekker

Waititi hekelt Apple-toetsenbord na winnen Oscar

10 februari 2020 09:23 Aangepast: 10 februari 2020 13:26
Beeld © ANP Foto

Na het winnen van een Oscar gaf regisseur en scenarioschrijver Taika Waititi Apple een flinke veeg uit de pan vanwege de falende toetsenborden van MacBooks.

Sinds de introductie van het butterfly-toetsenbord in zijn MacBooks in 2015 ligt Apple onder vuur. Het toetsenbord wordt door veel gebruikers verguisd, omdat toetsen regelmatig blijven hangen of juist niet aanslaan.

Vrijwel direct na het winnen van de prestigieuze filmprijs voor het beste bewerkte scenario met de film Jojo Rabbit, begon regisseur en schrijver Taika Waititi af te geven op het toetsenbord van de MacBooks. Op de vraag wat er verbeterd zou moeten worden voor schrijvers, stak hij van wal.

"Apple moet de toetsenborden verbeteren. Ze zijn onmogelijk om mee te schrijven en ze zijn steeds slechter geworden. Hierdoor overweeg ik terug te gaan naar PC's. (..) Die Apple-toetsenborden zijn verschrikkelijk."

Volgens hem zijn die toetsenborden zelfs de oorzaak van RSI-klachten waarmee hij te kampen heeft.

16 inch MacBook

Apple heeft al verschillende versies van het butterfly-toetsenbord in laptops verwerkt, maar uiteindelijk is het bedrijf bij de nieuwe 16 inch MacBook Pro toch weer teruggegaan naar een aangepaste versie van het oude mechanisme.

Dit nieuwe toetsenbord wordt veel beter ontvangen en heeft tot nu toe voor weinig kritiek gezorgd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore