Ga naar de inhoud
Virtueel afscheid

Moeder ziet overleden kind weer in virtual reality

Beeld © Munhwa Broadcasting Corporation

Een Zuid-Koreaanse moeder kon haar overleden kind na drie jaar weer zien, maar dan in virtual reality.

De reünie werd getoond in de documentaire I Met You, waarvan tv-omroep Munhwa Broadcasting Corporation onderstaand fragment op YouTube heeft gezet:

De zevenjarige Nayeon overleed in 2016 aan een zeldzame ziekte. Een productieteam gebruikte beelden en geluiden van het meisje om een virtuele versie van haar tot leven te brengen. Daarnaast werd een kindacteur ingehuurd om simpele, algemene bewegingen vast te leggen.

De moeder van Nayeon kreeg een virtualrealitybril op zodat ze het virtuele personage kon ontmoeten. Met speciale handschoenen kon ze haar ook aanraken en vasthouden.

De twee vierden de verjaardag van het meisje in virtual reality, waarbij ze samen aan tafel zitten terwijl de virtuele Nayeon een maaltijd eet en de kaarsjes op een taart uitblaast.

Naar bed gebracht

Aan het einde van de virtuele ontmoeting stopt de moeder haar dochter nog één keer in bed, waarbij ze door de haren van haar overleden dochter streelt. Hierna veranderde het meisje in een vlinder die wegvliegt.

"Hier droomde ik altijd van", zei de moeder na afloop. "Ik probeer nu meer van haar te houden, dan dat ik haar steeds mis. Dan voel ik mij ook beter als ik haar op een dag weer kan ontmoeten."

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's