Elektrische auto's

Tesla verwijdert op afstand Autopilot van tweedehands Model S

07 februari 2020 18:09 Aangepast: 14 februari 2020 17:59

Tesla was de eerste automaker met upgrades die zonder dealer geïnstalleerd werden. Nu is het bedrijf ook de eerste die functies van auto's 'over the air' weer verwijdert, als de auto is verkocht.

UPDATE: Tesla herstelt verwijderde AutoPilot van tweedehands auto

 

Tesla's hebben als bijzondere eigenschap dat ze soms hardware aan boord hebben die niet gebruikt kan worden, tenzij je daar voor hebt betaald. Zo kun je zelfs na aanschaf van een Tesla er nog voor kiezen meer batterijcapaciteit te nemen of Autopilot toe te voegen.

Meer automakers kiezen daar inmiddels voor, met bijvoorbeeld een abonnement op de Apple CarPlay-interface (Mercedes) of Live Traffic. Tesla spant echter de kroon met essentiële features die softwarematig ontsloten kunnen worden tegen betaling. 

Autopilot na update verdwenen

In de VS is er nu een nieuwe eigenaar erg ongelukkig, omdat de features niet alleen op afstand ontsloten kunnen worden, maar ook weer op slot kunnen worden gezet. Tesla verkocht de tweedehands auto aan een dealer, die hem weer verkocht aan een particulier. Op het moment van testen had de auto nog Autopilot. Na een software-update in januari was de Autopilot-functie opeens verdwenen. 

Contact met de helpdesk leverde een weinig bevredigend antwoord op. Er was nooit betaald voor de Autopilot-update, waardoor Tesla heeft besloten om de boel weer te verwijderen. 

Op een Tesla Forum blijken meer mensen met een soortgelijk probleem te zitten. Eén van de verklaringen is dat Tesla er eerst voor had gekozen om tweedehands auto's van upgrades te voorzien, en dat nu heeft teruggedraaid. Het bedrijf heeft nog niet gereageerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tesla herstelt verwijderde Autopilot van tweedehands auto

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Tesla toont nu ook laadpalen van derden in navigatiesysteem

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van