Hakuna matata

Excuses Disney aan school die boete kreeg voor tonen The Lion King

07 februari 2020 17:59 Aangepast: 07 februari 2020 18:02
Beeld © Disney

Een Amerikaanse school werd beboet omdat het tijdens een inzamelingsactie een consumentenversie van The Lion King aan een publiek vertoonde. Disney-baas Bob Iger heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

De Emerson Elementary School in de Californische stad Berkeley kreeg een boete van 250 dollar van Movie Licensing USA. Dat bedrijf int onbetaalde licentiekosten; wie auteursrechtelijk beschermd materiaal toont, moet daarvoor betalen.

De school toonde een versie van The Lion King die was bestemd voor thuisgebruik, tijdens een avond waarop juist geld werd ingezameld voor de basisschool. Er werd in totaal 800 dollar ingezameld.

Sorry

Disney-topman Bob Iger hoorde van de boete, en biedt zijn excuses aan. Ook zal hij de boete uit eigen zak terugbetalen aan de school.

Het is niet duidelijk hoe de licentiemaatschappij de overtreding van de school op het spoor is gekomen. "We hadden geen idee dat we de regels overtraden", zegt iemand van de schoolleiding tegen CNN. "Een van de vaders had film gekocht, hij bezat hem."

1,6 miljard omzet

The Lion King verscheen in de zomer van 2019 in de bioscoop, en zorgde voor een ruime 1,6 miljard dollar aan omzet. Daarmee staat de film op de zevende plaats in de top tien meest succesvolle films ooit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van