Eindelijk

Donkere modus in WhatsApp op iPhone komt eraan

07 februari 2020 15:55 Aangepast: 07 februari 2020 17:10
Beeld © EPA

Vijf maanden na het verschijnen van iPhone-systeem iOS 13 met een donkere modus, krijgt ook WhatsApp nu een dark mode op de iPhone.

WhatsApp is steevast de meest gedownloade app in de App Store, maar het is momenteel ook één van de weinige populaire apps zonder donkere modus. Sinds iOS 13 schakelen iPhones bij het ondergaan van de zon automatisch van licht naar donker.

Instagram kreeg de functie in oktober en bij WhatsApp komt het er nu ook eindelijk aan, meldt MacRumors. In de nieuwste testversie van WhatsApp kunnen testers nu de donkere modus gebruiken.

Sinds kort kunnen WhatsApp-gebruikers op Android ook gebruikmaken van de donkere modus. Daar worden binnenkort donkere achtergrondkleuren aan toegevoegd, zodat gebruikers zelf kunnen kiezen of hun gesprekken tegen een zwarte, donkerrode of bijvoorbeeld bruine achtergrond staan.

Het is nog niet bekend wanneer de donkere modus voor alle iPhone-gebruikers beschikbaar komt. Toch is dat bij andere nieuwe WhatsApp-functies vaak eerder weken dan maanden, na de verschijning van een nieuwe functie in een bètaversie.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore