Tech

Zelfvliegende 'taxi' gaat in Nieuw-Zeeland mensen vervoeren

05 februari 2020 17:17 Aangepast: 05 februari 2020 17:42

De zelfvliegende taxi Cora gaat in Nieuw-Zeeland binnenkort voor het eerst mensen vervoeren.

Dat hebben Boeing en de startup Kitty Hawk bekendgemaakt. Beide bedrijven sleutelen al langer aan de autonome vliegmachine onder de joint-venture Wisk. Inmiddels is er een overeenkomst met de overheid van Nieuw-Zeeland getekend, die toestemming verleent om de testvluchten te starten. Dat zal gebeuren in Canterbury, de provincie waarvan Christchurch de hoofdstad is.

"We vinden het geweldig dat er nu een overeenkomst met de overheid is gesloten", vertelt Wisk-CEO Gary Gysin. Minister van Wetenschap en Innovatie Megan Woods is ook enthousiast: "Deze proef is de eerste in zijn soort, en Wisk is een ideale partner door zijn focus op Nieuw-Zeeland".

Concreet plan volgt

Het moet nog blijken wanneer de passagiersvluchten precies van start gaan. Nu er een overeenkomst is gesloten gaat Wisk de plannen concreet maken.

Boeing bouwt al jaren vliegtuigen. Met de samenwerking probeert het bedrijf onderzoek te doen naar een potentiële nieuwe tak in de luchtvaart. Kitty Hawk is op zijn beurt een mysterieuze startup die al sinds 2016 aan zelfvliegende taxi’s werkt. Onder andere Google-oprichter Larry Page investeerde al eens in het bedrijf.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vliegende taxi's en zelfrijdende auto's: dit is de toekomst van vervoer

Kijk ook: Vliegende Uber-taxi

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore