Streaming Wars

Netflix-concurrent Hulu volgend jaar mogelijk naar Nederland

05 februari 2020 15:09 Aangepast: 07 februari 2020 13:35

De Amerikaanse streamingdienst Hulu, onderdeel van Disney, zal vanaf 2021 mogelijk ook in Nederland actief zijn.

Disney-CEO Bob Iger denkt dat de internationale uitrol van Hulu "waarschijnlijk" volgend jaar van start zal gaan. Tot die tijd richt het bedrijf zich op de wereldwijde start van Disney+, dat al bijna 30 miljoen betalende abonnees heeft.

Hij zei dat na de presentatie van recente kwartaalcijfers. Disney heeft op het moment alle aandelen van Hulu in handen, nadat Comcast uit de dienst stapte.

Hulu is al sinds 2007 actief in de Verenigde Staten. Op het streamingplatform staan voornamelijk films en series van Amerikaanse televisiezenders en een paar zelfgemaakte producties, waaronder The Handmaid’s Tale en de Marvel-reeks Runaways.

Nederland

Iger zegt dat Hulu internationaal van start moet gaan, maar vermeldt daarbij niet welke landen als eerste aan bod zullen komen. De kans is groot dat Nederland relatief snel aan de beurt is: wij hadden ook als eerste toegang tot Disney+, omdat de mediareus ons land als testomgeving gebruikte.

Nederland telt steeds meer streamingdiensten. Op het moment kun je een abonnement nemen op onder andere Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Videoland, HBO Go en Apple TV+.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van