Elektrische fietsen

Specialized brengt superlichte elektrische mountainbike uit

05 februari 2020 13:40 Aangepast: 05 februari 2020 22:26

Fietsfabrikant Specialized breidt zijn aanbod van elektrische mountainbikes uit met de Turbo Levo SL. Het is de lichtste in zijn klasse, maar daarmee ook een zwaargewicht als het gaat om prijs.

De nieuwe Specialized Turbo Levo SL weegt 17,3 kg en is daarmee volgens Specialized de lichtste elektrische mountainbike (e-mtb) in zijn klasse. 17,3 kg voor een e-bike klinkt niet per se licht, maar dit is wel een complete voor en achter afgeveerde elektrische mountainbike. De meeste volledig afgeveerde e-mtb's wegen ruim over de 23 kg. 

Specialized zegt dat S-klasse van de fiets zo'n 30 procent lichter is dan die van meeste concurrenten. Omdat voor elkaar te krijgen bouwde Specialized een eigen middenmotor die 2 kg weegt. De motor wijkt van de norm af en heeft een vermogen van 240 watt.

De meeste e-bikemotoren leveren 250 Watt en versterken de beenkracht van de rijder met een factor drie a vier aan trapondersteuning. De Turbo Levo SL verdubbelt de been kracht slechts. De nadruk ligt namelijk op zo'n natuurlijk mogelijke fietservaring. 

Accu in het frame

Ook de accu is relatief klein met 320 Wh en zit permanent in het frame gebouwd. Het motor- en accuconcept draagt aanzienlijk bij tot een lager gewicht. De accu zorgt voor 3,5 uur rijtijd. Eventueel kan je een extra 160 Wh Range Extender accu in de bidonhouder plaatsen voor een extra 1,5 uur rijtijd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Deze e-bike van Jeep krijgt een hele krachtige motor

Prijzig

Via een app kun je de trapondersteuning handmatig aanpassen, het bereik regelen en ritten opnemen.

De Turbo Levo SL heeft een Sidearm-frame, 150 mm veerweg en 29 inch grote wielen.

Prijzen starten vanaf 5.999 euro, maar wil je één van de 250  S-Works Turbo Levo SL Founder’s Edition dan moet je maar liefst 15.000 euro neertellen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van