Geen Beats

Apple-koptelefoon kan bediening met veegbeweging krijgen

05 februari 2020 11:59 Aangepast: 05 februari 2020 12:38

De koptelefoon die Apple onder het eigen merk op de markt zou brengen, zou worden bediend door te vegen over de zijkant in plaats van met knoppen.

Apple is sinds 2014 eigenaar van koptelefoonmerk Beats. Toch zou Apple door het grote succes van zijn AirPods ook onder het eigen merk een koptelefoon willen uitbrengen. Mogelijk heeft zo'n koptelefoon een nieuw soort veegbediening in plaats van klassieke knoppen. Dat blijkt uit een patentaanvraag van Apple, die werd ontdekt door AppleInsider.

De vegen worden gedetecteerd door een grote aanraaksensor op de oorschelp. Opvallend is dat de bewegingen werken ongeacht hoe de koptelefoon gedragen wordt. Sommige mensen dragen de band van een koptelefoon immers in hun nek.

Speciale sensoren

De koptelefoon die Apple omschrijft detecteert zijn oriëntatie met sensoren, waardoor veegbewegingen op de zijkant van de koptelefoon altijd op dezelfde manier werken. Een veeg omlaag met twee vingers zou bijvoorbeeld het zachter zetten van het volume kunnen zijn.

De sensoren die Apple gebruikt kijken niet alleen naar de oriëntatie van de koptelefoon ten opzichte van de grond, maar ook ten opzichte van het oor. Sensoren vlakbij het oor zien de vorm van het oor en weten zo precies hoe de koptelefoon op het hoofd van de gebruiker staat.

Koptelefoons van onder meer Sony gebruiken al een aantal jaar bediening met vegen over de oorschelp. Onlangs nog voorspelde de analist Ming-Chi Kuo dat Apple zijn eigen koptelefoon binnenkort presenteert, net als een goedkope iPhone, een draadloze oplaadmat en een nieuwe MacBook.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore