Bang voor besmetting

LG zegt grote telefoonbeurs af vanwege coronavirus

05 februari 2020 10:19 Aangepast: 05 februari 2020 12:21

Fabrikant LG zal later deze maand de grootste telecombeurs ter wereld, Mobile World Congress (MWC) in Barcelona, overslaan. Het bedrijf doet dat om te voorkomen dat mensen worden besmet met het coronavirus.

Normaliter onthult het Zuid-Koreaanse LG tijdens MWC zijn smartphoneplannen voor het jaar. Ditmaal stond vermoedelijk de LG G9 op de plannen, die de G8 van afgelopen jaar moet opvolgen. 

"We organiseren in de nabije toekomst eigen evenementen om onze producten voor 2020 alsnog aan te kondigen", belooft LG. Het is nog niet bekend wanneer deze evenementen plaatsvinden.

MWC gaat door

Afgelopen week werd bekendgemaakt dat MWC ondanks het coronavirus door zal gaan. De telecombeurs staat onder druk omdat veel toestelfabrikanten uit China komen. Reizen vanuit of naar China wordt ontmoedigd en afgeraden, omdat hierdoor het coronavirus zich makkelijker kan verspreiden.

ZTE komt (misschien) wel

Een woordvoerder van het Chinese ZTE zei onlangs dat het bedrijf ook MWC zal overslaan. Het coronavirus maakt het lastiger voor het bedrijf om visa aan te vragen en vluchten te boeken.

Iets later kwam de fabrikant hier echter op terug. "ZTE zal zoals gepland op Barcelona staan", luidt een tweet. "We laten onze nieuwe 5G-technologie en bijbehorende apparaten zien."

Huawei komt (nog) wel

Het Chinese Huawei is op zijn beurt nog steeds van plan naar MWC te komen. "Zoals het er nu voorstaat, staan onze evenementen in Londen en Barcalona nog steeds op de planning", belooft een woordvoerder aan Reuters. "Maar... de zaken veranderen continu."

Daarme lijkt het bedrijf nog niet uit te willen sluiten dat hun beurspresentatie later alsnog zal worden afgezegd.

Samsung

Tegelijkertijd reizen grote telecombedrijven steeds minder vaak af naar beurzen om hun toestellen te presenteren. Samsung organiseert al jaren eigen presentaties om toestellen uit de doeken te doen, waardoor het de spotlight niet met concurrenten hoeft te delen. Volgende week dinsdag houdt Samsung een groot event in San Francisco.

Het dodental door het coronavirus is in China inmiddels opgelopen tot zeker 490 mensen. Vijftien Nederlanders zijn afgelopen week geëvacueerd en zitten nu thuis in quarantaine. Daarnaast is het virus aangetroffen op een cruiseschip in Japan.

Bright doet verslag vanaf het Mobile World Congress 2020 in Barcelona.

Volg ons op YouTubeFacebook en Instagram

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van