Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Forse groei

Disney+ heeft nu 28,6 miljoen betalende abonnees

05 februari 2020 09:20 Aangepast: 05 februari 2020 10:08
Beeld © Bright

De streamingdienst Disney+ heeft inmiddels 28,6 miljoen klanten met een betaald abonnement.

Dat maakte Disney bekend na de presentatie van zijn meest recente kwartaalcijfers (pdf).

Het gros van die abonnees sloot een abonnement af in de maanden november en december. In januari en de eerste drie dagen van februari kreeg de dienst er 2,1 miljoen abonnees bij.

Netflix en Apple

Daarmee zit Disney concurrent Netflix op de hielen. Die heeft op het moment 167 miljoen betalende klanten, maar bouwt zijn abonneebestand al jarenlang op. Bovendien is Disney+ nog in veel minder landen te gebruiken: de dienst beperkt zich tot de Verenigde Staten, Canada, Nederland, Australië en Nieuw-Zeeland. 

Apple sloot zich vorig jaar ook aan bij de streamingoorlog met zijn nieuwe dienst Apple TV+. Bij de presentatie van recente cijfers zei de techreus alleen niet hoeveel abonnees hier op het moment naar kunnen kijken.

Disney, Marvel en Star Wars

Op Disney+ staan nagenoeg alle oude producties van Disney en Marvel, plus het gros van de Star Wars-films en bijbehorende tv-series. Daarnaast werkt Disney aan programma's die exclusief voor de dienst worden gemaakt, zoals het vorig jaar verschenen The Mandalorian.
 In oktober verschijnt daarvan het tweede seizoen.

Het aantal exclusieve series is op het moment nog beperkt, maar later dit jaar worden twee series in het Marvel-universum uitgebracht: WandaVision en The Falcon and the Winter Soldier. In 2021 verschijnt een serie over de schurk Loki.

Miljardenomzet

Disney boekte afgelopen kwartaal een omzet van 20,86 miljard dollar (circa. 18,9 miljard euro). Een forse groei vergeleken met een jaar eerder, toen er 15,3 miljard dollar werd omgezet.

Het bedrijf verwacht dat de inkomsten uit de pretparkendivisie komend kwartaal lager uitvallen, omdat parken in China wegens het coronavirus zijn gesloten.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore