Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
PS5

Sony bereidt PlayStation 5-onthulling voor met nieuwe site

04 februari 2020 18:21

Sony heeft de website voor de nieuwe PlayStation 5-spelcomputer online gezet. Daarmee lijkt het gamebedrijf zich voor te bereiden op de officiële onthulling.

"We hebben een paar geweldige functies gedeeld die je in de PlayStation 5 kunt verwachten", schrijft Sony op de site. "Maar we zijn nog niet helemaal klaar om de volgende generatie te onthullen."

De website heeft op het moment nog geen praktische informatie over de nieuwe spelcomputer. Gebruikers kunnen zich enkel aanmelden voor een nieuwsbrief, zodat ze na de onthulling worden ingelicht.

Eerder vertelde Sony al dat de PlayStation 5 games veel sneller zal laden dan zijn voorganger. Bovendien kunnen oude PlayStation 4-spellen op de nieuwe console worden afgespeeld.

Miniatuurvoorbeeld
Overzicht:

Dit weten we al over de PlayStation 5

Eind februari

De spelcomputer moet voor het einde van 2020 in de winkels liggen. Verwacht wordt dat hij ergens in februari daarom aan de wereld zal worden gepresenteerd. Mogelijk is dat op 29 februari: op die dag is een zaal in de Sony Hall in New York gereserveerd voor een mysterieus evenement. Daarnaast vindt in datzelfde theater de hele maand de 'PlayStation Experience' plaats.

Een anonieme bron op het internetforum 4chan beweerde onlangs nog dat op 5 februari meer informatie gedeeld zal worden, maar dit bericht werd kort daarna verwijderd. Sindsdien heeft niemand anders die mogelijke datum genoemd. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore