Drones

Angst voor coronavirus: drones nemen temperatuur Chinezen op

03 februari 2020 14:54 Aangepast: 03 februari 2020 14:54

De Chinese overheid zet drones in om menselijk contact vanwege het coronavirus te beperken. Mensen die geen mondkapjes dragen worden door de drones gewaarschuwd. Ook bepalen drones met warmtecamera's de temperatuur van mensen, vanaf het balkon.

Met de drones kunnen mensen in de gaten worden gehouden, zonder dat de agenten zelf het risico lopen om besmet te raken.

Op een video is te zien hoe een drone een groep mensen spot die mahjong aan het spelen zijn. Uit de drone klinkt vervolgens een mannenstem die hen opdraagt te stoppen met spelen en naar huis te gaan. Tegen een jongetje dat nieuwsgierig naar de drone kijkt, zegt de stem: "Kijk niet naar deze drone, maar vertel je vader dat hij naar huis moet gaan!"

Ook spreekt de drone mensen aan die zonder mondkapje op straat lopen. "Je kunt niet naar buiten zonder mondkapje", zegt de drone tegen een oudere vrouw. "Ga snel naar huis, en vergeet niet je handen te wassen!"

Warmtecamera

In Jiangxi worden drones gebruikt om de temperatuur van mensen op te nemen. Zij hoeven alleen op het balkon te staan of hun raam te openen. De drones beschikken over warmtecamera's de metingen te verrichten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van