Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Elektrische fietsen

Deze e-bike van Jeep krijgt een hele krachtige motor

03 februari 2020 13:41 Aangepast: 03 februari 2020 13:54

Autofabrikant Jeep brengt een elektrische fiets op de markt met één van de pittigste e-bikemotoren op de markt.

Tijdens de Super Bowl, de jaarlijkse finale van het American Football, liet autofabrikant Jeep een reclame zien met acteur Bill Murray over de nieuwe Jeep Gladiator pick-uptruck. Maar ook de nieuwe Jeep e-bike komt kort voorbij. E-bikedistributeur QuietKat werkt samen met Jeep en heeft op zijn site enige informatie over de nieuwe e-bike gezet.

De e-bike van Jeep zou uitgerust worden met 4,8 inch banden, een 750 W elektrische motor en een actieradius van 64 kilometer hebben. Electrek analyseerde de beperkte persfoto's en videobeelden en kwam tot een andere conclusie. De elektrische motor is volgens hen een M620 Chinese Bafang-motor die bekend staat als de Bafang Ultra. Die heeft een piekvermogen van 1600 Watt met een standaard 52V e-bike accu. 

Absurd hoog koppel

De koppel is 160 Nm. Dat is een absurd hoog koppel. Ter vergelijking: een 1290 CC KTM Super Duke R-motorfiets op benzine, die in nog geen 3 seconden op de 100 km per uur zit, heeft een koppel van 144 Nm. Die Bafang Ultra-motor kan een ketting aan stukken trekken, zo ondervond één van de testers van Electrek. 

De Jeep e-bike zou mogelijk uitgerust worden met Tektro Dorado hydraulische schijfremmen die tot de beste remmen behoren, een RockShox achterschokbreker en een inverted voorvork. De geïntegreerde accu moet volgens Electrek ergens in de buurt van de 840 Wh komen. De e-bike verschijnt in juni in de VS op de markt. 

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook

E-bike kopen? Dit moet je weten over elektrische fietsen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore