Switch Pro

Nintendo-topman: 'Geen nieuwe Switch dit jaar'

31 januari 2020 09:59 Aangepast: 31 januari 2020 10:01
Beeld © Nintendo

Gamers die zaten te wachten op een nieuwe Nintendo Switch kunnen daarmee stoppen, in ieder geval dit jaar.

Nintendo-topman Shuntaro Furukawa sprak met de pers na de bekendmaking van de positieve kwartaalcijfers van het bedrijf. "Noteer alstublieft dat we geen plannen hebben om een nieuw Nintendo Switch-model uit te brengen in 2020", zei Furukawa.

De Nintendo Switch verscheen in maart 2017. Vorig jaar bracht het bedrijf de kleinere, goedkopere Nintendo Switch Lite uit, en kreeg de bestaande Switch een nieuwe chip waardoor de batterijduur is verhoogd.

Nog geen chip in de maak

Toch blijven geruchten over een soort 'Switch Pro' aanhouden. Dat model zou krachtiger zijn en een scherm met hogere resolutie hebben. Nintendo sluit zo'n model niet expliciet uit, maar dit jaar hoeven fans er in ieder geval niet op te wachten.

Bovendien heeft chipmaker Nvidia nog geen opvolger in ontwikkeling voor de chip waar de Nintendo Switch op draait, merkt The Verge op. Voor zo'n chip zijn vooralsnog ook geen plannen.

Meer verkocht dan verwacht

Met zijn verklaring wil Nintendo vermoedelijk de verkopen van zijn huidige Switch-modellen stuwen. De Switch is zo populair dat Nintendo zijn verkoopverwachting voor dit kwartaal al met 1,5 miljoen exemplaren heeft verhoogd. In totaal is de Switch al bijna 53 miljoen verkocht.

Er zijn daarmee meer exemplaren van de Switch verkocht dan van de Xbox One. Ook is de Switch vaker verkocht dan de Super Nintendo, de Nintendo 64, de GameCube en de Wii U.

Voor de liefhebber kondigde Nintendo wel een speciale Animal Crossing: New Horizons-editie van de Switch aan, beschikbaar vanaf 20 maart.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore