Fly Me To The Moon

Toch geen datingshow rond maanvlucht Japanse miljardair

30 januari 2020 15:22 Aangepast: 01 februari 2020 10:01
Beeld © Getty Images

De Japanse miljardair Yusaku Maezawa wilde met een datingshow een vrouw zoeken om samen als eerste toeristen naar de maan te vliegen, maar hij komt daar nu toch op terug.

Maezawa gaat in 2023 als eerste betalende passagier op de eerste toeristenvlucht die SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk. De vlucht gaat om de maan, en de miljardair wilde zijn reis graag delen met een vrouw. Om die te vinden zou Maezawa op de Japanse zender AbemaTV de datingshow Full Moon Lovers starten.

Nu trekt de excentrieke miljardair zich toch terug, om persoonlijke redenen. "Ik begrijp dat ik mensen teleurstel en ik biedt mijn excuses aan voor mijn acties. Het spijt me uit het diepst van mijn hart", zegt de 44-jarige Japanner zonder verder dieper op zijn beslissing in te gaan.

Grote teleurstelling

De miljardair stelt precies 27.722 vrouwen teleur, die zich hadden opgegeven voor het bijzondere datingprogramma. Het is niet voor het eerst dat Maezawa zich na ambitieuze plannen toch moet terugtrekken.

In 2017 kwam Maezawa met zijn bedrijf Zozotown met het plan om mensen met strakke pakjes hun kledingmaat heel precies op te laten meten. Dat zou online shoppen makkelijker moeten maken. Maar na het verzenden van miljoenen van de ZozoSuit-pakjes bleek het bedrijf een dure miskleun en verkocht Maezawa zijn bedrijf aan Yahoo Japan, eigendom van SoftBank.

Het is niet bekend of en met wie de miljardair nu naar de maan wil vliegen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore