Atari

Binnenkort kan je overnachten in een Atari-hotel

29 januari 2020 19:21 Aangepast: 29 januari 2020 19:21
Beeld © atari

Nostalgische gamers kunnen binnenkort games spelen en slapen in een Atari-hotel in de VS. De bouw van de eerste vestiging, in Phoenix, begint dit voorjaar. Later moeten er Atari-hotels verrijzen in Las Vegas, Denver, Chicago, Austin, Seattle, San Francisco en San José.

De Atari-hotels krijgen ruimtes om te gamen en voorzieningen voor augmented reality en virtual reality. Wie de tijd tussen twee games moet overbruggen, kan naar een restaurant, een bar of een krachthonk. Of slapen in een bed.

'Retro en toch modern'

De naam Atari geeft mensen het gevoel van 'nostalgisch, retro en toch modern'. "Laten we wel wezen, hoe cool is het om in een Atari te zitten?", zegt projectleider Napoleon Smith III. Hij maakte een paar jaar geleden de film Teenage Mutant Ninja Turtles.

Pong en Asteroids

Atari, opgericht in 1972, is vooral bekend van de game Pong en de spelcomputer Atari 2600. Het bedrijf heeft de rechten van meer dan tweehonderd videogames, waaronder Pong, Asteroids en Rollercoaster Tycoon. De spellen zijn onder meer te spelen via internet, op mobiele telefoons en op consoles van Microsoft, Sony en Nintendo.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Nieuwe Atari-spelcomputer in de problemen'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Haal gamehistorie in huis met opgegraven Atari-games

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van