Ga naar de inhoud
Lease een iPhone

Na Swapfiets is er nu ook Swapphone

Na de Swapfiets is er de Swapphone: een dienst die je continu een werkende iPhone garandeert.

Na de lease-auto, de lease-wasmachine, en de lease-fiets is er dan nu de dienst die je wist die ging komen: de lease-smartphone. Swapphone garandeert je een steeds werkende iPhone.

Het werkt net als een Swapfiets, en daar is het service-abonnement Swapphone dan ook op geïnspireerd, aldus Joeri Peeters van Swapphone. Je betaalt een maandelijkse bijdrage en voor dat geld krijg je een simlockvrije nieuwe of net-niet-nieuwe iPhone. Je koopt dus geen telefoon en het is niet jouw bezit, je betaalt voor het gebruik. Als ‘ie om wat voor reden dan ook stuk is, krijg je een vervangend exemplaar. 

Je kunt verschillende hoogtes abonnement kiezen met 7 verschillende iPhones plus desgewenst earpods en een lader. Dat start bij 7,50 euro per maand. Een hoesje en een screenprotector zit er gratis bij, want Swapphone leent je de telefoon en is er bij gebaat dat die zo lang mogelijk goed blijft.  

Het leasen van toestellen is tussen 2012 en 2014 al door KPN, Telfort en Hi geprobeerd, maar de contracten waren duur en de voorwaarden ongunstig. Doordat nieuwe toptoestellen steeds duurder zijn geworden maakt toestellease een nieuwe kans. Ook doordat sinds 2017 het kopen van een telecomabonnement inclusief telefoon wordt gezien als een lening en leidt tot een BKR-registratie, kan Swapphone, of de concurrent GoLemon, wel eens bestaansrecht hebben.

De
Concurrent Go Lemon
De iPhone X te duur? Deze startup laat je hem leasen