Bugfix

Windows 7 krijgt toch nog één laatste update

29 januari 2020 14:13

Microsoft gaat toch nog één laatste update voor Windows 7 uitbrengen. Eerder zei het techbedrijf dat er geen nieuwe software-versies zouden verschijnen.

De ondersteuning voor Windows 7 werd op 14 januari officieel gestaakt. Het besturingssysteem kreeg al een tijd geen grote nieuwe functies meer, maar na die datum zouden er ook geen veiligheidsupdates of bugfixes worden uitgebracht.

Daar komt het bedrijf twee weken later op terug. In een geplande update belooft Microsoft een bug op te lossen waardoor wallpapers niet meer correct werden uitgerekt.

Zwart bureaublad

De bug werd opgemerkt nadat Microsoft zijn laatste update voor Windows 7 uitbracht. Wie probeerde de bureaubladachtergrond uit te rekken kreeg een zwart beeld te zien. Microsoft adviseert getroffen gebruikers om een andere optie voor hun achtergrond te selecteren, totdat de bugfix-update wordt uitgebracht.

Vermoedelijk zal dit dan toch echt de laatste update voor Windows 7 worden. Beveiligingsgaten in het besturingssysteem worden niet meer gedicht, waardoor de software op termijn onveiliger zal worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Windows 7 wordt niet meer ondersteund: wat zijn de gevaren?

Mis geen tech-video, abonneer op het Bright YouTube-kanaal.

Download ook de Bright-app: iPhone of Android.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van