Winkels dicht

Apple-ceo: 'Coronavirus zorgt voor veel onzekerheid'

29 januari 2020 10:20

Apple-topman Tim Cook zegt zijn best te doen om een tekort aan iPhones door het coronavirus tegen te gaan. Daarmee reageert de CEO op eerdere zorgen van analisten.

Dat beloofde hij na de presentatie van de recente kwartaalcijfers. De virusuitbraak zorgt volgens Cook voor veel "onzekerheid", waardoor er minder producten verzonden kunnen worden en Apple-winkels zelfs preventief dichtgaan. Daarnaast mag Apple-personeel niet zomaar meer naar China reizen.

De uitbraak van het coronavirus heeft tot onvrede in China gezorgd. Het aantal doden door de ziekte in het land steeg recent naar 132, terwijl er 1450 zieken zijn geconstateerd. In Nederland zijn drie mensen op de ziekte getest, maar dat bleek loos alarm te zijn.

Vooral de Chinese regio Wuhan lijkt te zijn getroffen door de ziekte, waar Apple ook een aantal fabrieken staan die meewerken aan de iPhone-productie. Cook zegt dat er "stappen worden ondernomen" om deze productietekorten op te vangen, zodat er alsnog genoeg producten in de winkels zullen liggen. Apple laat veel iPhone-onderdelen door twee verschillende bedrijven produceren.

Miljarden dollars

Ondanks de problemen in China verwacht Apple nog een omzet van tussen de 63 en 67 miljard dollar. Dat ligt hoger dan wat analisten verwachten, maar meestal zijn de voorspellingen van Apple preciezer. Met de speling anticipeert Apple wellicht productieproblemen.

Volgens geruchten staat Apple op het punt om de productie van een nieuwe, goedkopere iPhone te starten. Dit model moet in februari van de fabrieksbanden rollen, zodat dit toestel in maart aangekondigd en verkocht kan worden.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van