Patentaanvraag

Apple overweegt iMac uit één stuk gebogen glas

27 januari 2020 12:06 Aangepast: 27 januari 2020 12:37

In een patentaanvraag toont Apple een Mac-computer die is gemaakt uit één stuk gebogen glas.

Apple doet regelmatig patentaanvragen die wellicht het daglicht nooit zullen zien. AppleInsider trof zo'n patentaanvraag voor een opvallend ogende Mac aan. Het apparaat bestaat uit een stuk gebogen glas, dat in het rechtopstaande deel plaats biedt aan een scherm.

Het deel dat plat op tafel ligt zou plaats bieden aan een toetsenbord, volgens de patentaanvraag. Omdat het stuk glas zichzelf niet rechtop kan houden, stelt Apple een soort wig voor die het scherm omhoog houdt. Die wig zou plaats bieden voor de componenten van de computer. Door de wig zou de kijkhoek van het scherm aangepast kunnen worden.

Plaats voor laptop

Een variant op het ontwerp toont het gekromde scherm met onderin een sleuf. Daar zou vanaf de achterkant het toetsenbord van een laptop doorheen geschoven kunnen worden, zodat het grotere scherm van het gebogen apparaat gebruikt kan worden.

Apple toont daarnaast een versie van het ontwerp waarbij de onderste helft van het apparaat opgevouwen kan worden. Toch wil de patentaanvraag niet zeggen dat Apple ook daadwerkelijk zo'n computer op de markt zal brengen. Mogelijk worden alleen onderdelen van het patent gebruikt, of wordt besloten dat het huidige ontwerp beter werkt.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore