Niet zo snel

Nieuwe Snelkoppelknop van Ikea loopt vertraging op

27 januari 2020 09:53 Aangepast: 27 januari 2020 12:35
Beeld © Ikea

Ikea heeft de introductiedatum van zijn Snelkoppelknop uitgesteld. Met één druk op die knop zijn alle slimme apparaten van Ikea te activeren.

Ikea heeft aan Bright laten weten dat de Snelkoppelknop toch niet in februari op de markt komt. Volgens de woordvoerder is de knop uitgesteld 'naar later in het voorjaar'. Dat wil zeggen dat de knop waarschijnlijk rond begin juni op de markt komt.

Dit uitstel geldt niet alleen voor de lancering van de knop, maar ook van de benodigde update van de Ikea Home smart-app, die de nodige gebreken vertoont.

Volgens de woordvoerder is het product nog niet klaar voor lancering. "Momenteel optimaliseert IKEA de software van het product." Het bedrijf heeft langer de tijd nodig vanwege 'nieuwe technische voorschriften'.

Scène's inschakelen

De Snelkoppelknop dook begin januari op in de Nederlandse webshop van Ikea. De knop van 7,99 euro kan maar één ding en dat is het activeren van een sfeerscène. Hiermee kunnen bijvoorbeeld met een druk op de knop de automatische rolgordijnen worden geopend, een playlist worden afgespeeld op de slimme speaker en de lampen worden aangedaan.

Bij de slimme knop worden ook stickers geleverd die je erop kan plakken, zoals een kopje thee of een maantje. Ook krijg je een aantal blanco stickers om zelf een scène op te tekenen.

HomeKit

Nederlanders met de automatische rolgordijnen van Ikea kunnen die sinds deze week wel bedienen via Apple HomeKit. Daarmee is het mogelijk om Siri te vragen om de gordijnen te openen of te sluiten, en kunnen de gordijnen worden opgenomen in een scène die via de HomeKit-app, een widget of via Siri kunnen worden gestart. HomeKit-ondersteuning werd uitgesteld, maar is volgens lezers van Tweakers inmiddels alsnog begonnen.

Geen video missen? Abonneer op het Bright YouTube-kanaal.

Download de vernieuwde Bright-app: iPhone of Android.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van