Zelfs de iPhone SE

'iOS 14 werkt op alle apparaten met iOS 13'

26 januari 2020 21:30 Aangepast: 27 januari 2020 08:24
Beeld © Bright

Alle apparaten die het huidige iPhone-systeem iOS 13 ondersteunen, zouden later dit jaar ook iOS 14 kunnen installeren.

Dat vertellen ingewijden aan het Franse iPhonesoft. Het zou betekenen dat de iPhone SE, iPhone 6S en nieuwere toestellen de nieuwe update kunnen gebruiken.

Hetzelfde zou niet gelden voor iPadOS, het besturingssysteem voor de iPad. Volgens dezelfde bronnen zal iPadOS 14 niet werken op de iPad Mini 4 en iPad Air 2, die wel door iOS 13 worden ondersteund. Apple zou de oude A8- en A8X-chips namelijk niet meer van updates voorzien.

Tenminste: als iPhonesoft het bij het rechte eind heeft. Vorig jaar voorspelde de Franse website dat de iPhone SE niet met iOS 13 zou werken, maar het tegendeel bleek waar te zijn.

Juni 2020

Vermoedelijk wordt er in juni dit jaar meer bekendgemaakt over iOS 14. Apple organiseert in die maand traditiegetrouw zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC, waarop ieder jaar details over grote nieuwe updates voor iOS, iPadOS, watchOS en macOS worden gedeeld.

Rond september in hetzelfde jaar wordt de update dan voor het grote publiek uitgebracht. Daarvoor volgt vaak een bètaversie, waarmee de nieuwe functies uitgeprobeerd kunnen worden.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore