Esport

YouTube mag exclusief Call of Duty-toernooien uitzenden

26 januari 2020 20:59 Aangepast: 26 januari 2020 21:07
Beeld © Blizzard/Call of Duty

YouTube heeft de exclusieve uitzendrechten bemachtigd voor alle esport met games van Activision Blizzard. Grote toernooien in bijvoorbeeld Call of Duty, Overwatch en Hearthstone zijn daarom alleen op dat videoplatform te bekijken.

De deal tussen YouTube en Activision Blizzard moet nog meerdere jaren duren, aldus een persbericht. Hij geldt wereldwijd, met uitzondering van China.

Activision Blizzard is één van de grootste gamebedrijven ter wereld. Door e-sports met hun spellen exclusief op YouTube te livestreamen, wordt Amazons streamingsite Twitch afgetroefd. Afgelopen jaar werden Activion-esporttoernooien uitgezonden op zowel YouTube als Twitch.

Livestreamoorlog

Amazon en Google strijden al jaren om de uitzendrechten voor grote esportgames. Volgens bronnen betaalde Amazon al eens 90 miljoen dollar om de Overwatch League als enige uit te mogen zenden.

Het zijn niet alleen die twee techgiganten die met groot geld de streamingmarkt proberen te beïnvloeden. Microsoft snoepte de populaire Fortnite-streamer Ninja vorig jaar weg bij Twitch, door een exclusiviteitsdeal voor hun platform Mixer af te sluiten. Daarmee liet hij 15 miljoen volgers achter op de Amazon-site.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore