Tech

Oprichters Vine brengen nieuwe video-app Byte uit

26 januari 2020 20:21 Aangepast: 26 januari 2020 21:12

De oprichters van Vine hebben een compleet nieuwe app voor korte filmpjes uitgebracht. Het nieuwe Byte zal onder andere met TikTok concurreren.

Met Byte op iOS en Android kun je filmpjes van maximaal zes seconden bekijken, of de video’s van anderen met een rap tempo bekijken. Daarmee lijkt de app niet alleen op het nu populaire TikTok, maar heeft hij ook veel gemeen met het oude Vine.

Byte is gemaakt door onder andere Dom Hofmann, die in 2012 met Rus Yusupov en Colin Kroll aan de wieg stond van Vine. Het bedrijf achter de app werd in 2017 door Twitter gekocht, maar het sociale netwerk trok al snel de stekker uit de dienst.

Simpel

In zijn huidige vorm is de app nog vrij simpel. Extra opties zoals filters worden mogelijk pas op een later moment toegevoegd, om Byte uiteindelijk een geduchtere concurrent voor andere apps te maken.

Op termijn starten de makers met een speciaal pilotprogramma, waarbij makers van populaire Byte-video’s worden betaald voor hun werk. "We steunen creativiteit en onze community, en daarom is het belangrijk dat we creatieve gebruikers compenseren", schrijft de ontwikkelaar op Twitter.

Wat is er zo briljant aan TikTok?

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore