Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Niet tevreden

'Star Wars-serie rond Obi-Wan Kenobi uitgesteld'

24 januari 2020 10:31
Beeld © Lucasfilm

De Star Wars-serie rond Obi-Wan Kenobi zou tot nader order zijn uitgesteld. De scripts zouden niet aan de aan de eisen voldoen en moeten daarom herschreven worden.

Volgens Collider en The Hollywood Reporter is de productie van de Star Wars-serie in de Britse Pinewood Studio's stilgelegd. Het personeel zou tot nader order naar huis zijn gestuurd, omdat Lucasfilm-hoofd Kathleen Kennedy niet tevreden zou zijn met de scenario's voor de tv-serie die zich acht jaar na Star Wars: Revenge of the Sith moet afspelen.

De serie zou eigenlijk zes afleveringen moeten krijgen, waarvan er al twee geschreven waren. Dat verhaal zou hebben gedraaid om Obi-Wan die een jonge Luke en Leia moet beschermen, maar dat zou te dicht tegen het verhaal van The Mandalorian hebben gezeten, die andere Star Wars-serie voor Disney+.

Minder afleveringen

Het aantal afleveringen zou nu zijn teruggeschroefd van zes, naar vier. Scenarioschrijver Hossein Amini, bekend van de film Drive, zou aan de kant zijn gezet terwijl naar een opvolger wordt gezocht. Regisseur Deborah Chow blijft wel aan, zij regisseerde ook al een aflevering van The Mandalorian.

Het belangrijkste: hoofdrolspeler Ewan McGregor blijft verbonden aan de serie. Er zouden al screentests voor tegenspelers zijn gestart. McGregor vertolkte Obi-Wan in Star Wars Episodes 1, 2 en 3, en kondigde afgelopen zomer aan de rol opnieuw op te pakken.

IGN sprak McGregor toevallig nadat het nieuws naar buiten kwam. "Het is alleen naar volgend jaar gegleden, dat is alles", zegt de acteur over de serie. "De scripts waren heel goed. Nu Episode IX uit is, heeft iedereen bij Lucasfilm meer tijd om te schrijven, en ze wilden graag meer tijd om de afleveringen te schrijven", aldus de Schotse acteur.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Star Wars: dit kun je aan films en series verwachten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore