AirDrop-achtige functie

'Samsung lanceert functie om snel bestanden te delen'

23 januari 2020 19:33 Aangepast: 23 januari 2020 19:35

Samsung zou binnenkort een eigen alternatief op Apple's deelfunctionaliteit AirDrop lanceren.

Eén van de functies waarmee Apple zich al jaren van Android en Windows onderscheidt, is de standaardmogelijkheid om snel foto's, video's en bestanden te kunnen delen tussen apparaten in de buurt. De functie AirDrop laat gebruikers naadloos bestanden versturen en ontvangen via bluetooth of wifi, naar of van mensen in de buurt.

Samsung komt nu met het vergelijkbare Quick Share, meldt XDA Developers. De site kreeg de toepassing in handen en kon die bekijken, maar nog niet werkend krijgen.

Nieuwe functie voor Samsung-toestellen

In de app is te zien dat gebruikers kunnen kiezen om Quick Share in of uit te schakelen, een apparaatnaam kunnen instellen en kunnen kiezen of ze bestanden van alle gebruikers willen ontvangen, of alleen van mensen die in hun contactenlijst staan.

Quick Share wordt vermoedelijk geen losse app, maar onderdeel van Android op alle recente Samsung-toestellen, na een update. Dan komt de functie waarschijnlijk als standaardoptie in het deelmenu van Samsung-toestellen staan.

De nieuwe deelfunctie wordt waarschijnlijk bekendgemaakt tijdens het Samsung Unpacked-event, op 11 februari. Dan worden ook de Galaxy S20 en nieuwe klaptelefoon met vouwbaar scherm verwacht.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore