Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Eindelijk

WhatsApp biedt nu donkere modus aan sommige gebruikers

22 januari 2020 11:49 Aangepast: 22 januari 2020 11:49
Beeld © EPA

De Android-versie van WhatsApp lijkt nu de langverwachte donkere modus te krijgen, die op verschillende manieren kan worden ingeschakeld.

WhatsApp is één van de weinige grote apps die nog geen donkere modus heeft. Op Android verandert dat, meldt WABetaInfo, dat nieuwe versies van WhatsApp uitpluist. De donkere modus zit in de nieuwste bètaversie van WhatsApp, en komt daarom vermoedelijk binnenkort naar alle gebruikers.

De donkere modus kan handmatig worden ingeschakeld in de instellingen van WhatsApp. Ook kan worden gekozen tussen twee automatische functies. Op Android 10 kan de systeeminstelling automatisch worden overgenomen, WhatsApp volgt dan de automatische of handmatige instelling van WhatsApp. 

Een tweede optie schakelt de donkere modus in zodra de batterijbesparingsmodus wordt ingeschakeld.

Batterij besparen

Donkere modus kan zeker op telefoons met een oled-scherm aan batterijduur schelen. Bij zulke schermen worden pixels uitgeschakeld als ze de kleur zwart tonen. Bij iPhones zou dat tot 30 procent in accuduur schelen, werd vorig jaar berekend.

Android 10 en iOS 13 kregen vorig jaar beide een donkere modus. Veel appmakers sprongen daar snel op in, Facebook was met zijn populaire apps een opvallende afwezige. De apps van Instagram kregen in oktober een update met donkere modus, een donkere modus voor de Facebook-app ontbreekt nog.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore