Blokjes verdwijnen

EA maakt iPhone-versie Tetris in april onspeelbaar

22 januari 2020 11:45

EA maakt zijn mobiele Tetris-games voor iOS vanaf 21 april onspeelbaar.

Dat meldt het gamebedrijf in updates die zijn uitgebracht voor Tetris Blitz, Tetris Premium en Tetris 2011. "We hebben een geweldige reis afgelegd, maar het is helaas tijd om afscheid te nemen", schrijft het gamebedrijf.

De games blijven werken tot 21 april dit jaar, waarna ze niet meer toegankelijk zijn. Een reden voor de gestaakte ondersteuning geeft EA niet. 

Tetris stond in 2008 al in de App Store. Die versie werd offline gehaald in 2011, toen een nieuwe premiumvariant werd uitgebracht. Iets later bracht EA ook een gratis Tetris-game met in-app aankopen uit. 

De games hadden al sinds 2018 geen updates meer gehad. De laatste noemenswaardige updates stamden uit 2016 en 2017, toen er een paar kleine aanpassingen in het spel werden doorgevoerd.

'Onvoorstelbaar'

Het verdwijnen van de game leidt tot frustratie onder spelers. "Ik zou het begrijpen als ze de game niet meer gaan ondersteunen", schrijft een bedroefde Reddit-bezoeker. "Maar het is onvoorstelbaar dat ze hem meteen helemaal onspeelbaar maken."

Mobiele games overleven zelden de tand des tijds. Ontwikkelaars brengen na een tijd geen updates meer uit, waardoor ze bijvoorbeeld niet meer werken met latere grote software-updates. Soms worden games ook offline gehaald omdat de maker geen licentie meer heeft om ze uit te geven.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van