Ondanks concurrentie

Netflix overtreft verwachtingen: bijna 9 miljoen nieuwe abonnees

22 januari 2020 01:24 Aangepast: 22 januari 2020 08:44
Wereldwijd heeft Netflix nu 167 miljoen gebruikers. Beeld © EPA

Opnieuw is Netflix flink gegroeid. De streamingdienst heeft er in het vierde kwartaal van 2019 wereldwijd bijna 9 miljoen nieuwe abonnees bijgekregen. Daarmee overtrof Netflix de eigen verwachtingen flink, ondanks de groeiende concurrentie.

Netflix verwachtte in het vierde kwartaal ruim 7,5 miljoen nieuwe abonnees. In totaal sloten zich meer dan 8,8 miljoen nieuwe gebruikers aan bij het platform. Dat is opvallend, omdat er de laatste maanden voor Netflix veel concurrentie bij kwam. Zo werden Disney+ en Apple TV+ gelanceerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflix wil graag samenwerken met Harry en Meghan

167 miljoen abonnees

Al met al hebben nu ruim 167 miljoen mensen een Netflix-abonnement, dat is twintig procent meer dan een jaar eerder. Volgens Netflix is het succes onder meer te danken aan series als The Crown, Big Mouth en You. Die zouden door veel gebruikers bekeken worden.

In het komende kwartaal verwacht Netflix opnieuw 7 miljoen leden te verwelkomen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflix grijpt mis tijdens Golden Globes

Moordende concurrentie

Op de Amerikaanse markt groeide het platform niet zo hard als gehoopt. Dat komt door concurrenten zoals Disney+ en Apple TV+, die een streaming-oorlog hebben veroorzaakt. Het zorgde er voor dat er op de Noord-Amerikaanse markt iets meer dan een half miljoen nieuwe Netflixgebruikers bij kwamen, tegenover bijna 1,8 miljoen een jaar eerder.

RTL Z zocht vorig jaar uit hoeveel Nederlanders voor Netflix kiezen in plaats van voor een ouderwets tv-abonnement. Toen bleek dat de strijd om de kijktijd momenteel nog wel gewonnen wordt door kabel-tv. Al is het de vraag voor hoe lang nog. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Undercover grootste hit onder Nederlandse Netflix-kijkers

Flinke winst

De omzet in het vierde kwartaal steeg met 30 procent tot 5,5 miljard dollar. Onder de streep hield het bedrijf 587 miljoen dollar over, tegen een nettowinst van 134 miljoen dollar een jaar eerder. Daarbij profiteerde Netflix onder andere van een belastingvoordeel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore