Ga naar de inhoud
Rainbow Six

Ubisoft klaagt Nederlandse jongen aan voor serveraanvallen

Ubisoft heeft een Nederlandse jongen voor de rechter gedaagd, die er van wordt verdacht DDoS-aanvallen op gameservers uit te voeren.

De jongen uit het Noord-Hollandse Hoogwoud behoorde tot een groep minderjarigen die een website voor DDoS-aanvallen beheerde. Hij deed dit onder zijn online bijnaam BenjaminStrike. Wie zo’n aanval kocht, kon daarmee proberen de servers van het spel Rainbow Six: Siege offline te halen. De zaak is voorgedragen in de Verenigde Staten. Het is niet bekend wie van de jongens ook in het land vervolgd zal worden. De leeftijd van de Nederlander is niet bekendgemaakt. 

Rainbow Six was niet het enige doelwit van de DDoS’ers: ook servers van Fortnite, Call of Duty en FIFA 20 konden op verzoek worden aangevallen. Die spellen worden door andere bedrijven uitgegeven.

Bij een DDoS-aanval wordt een server voor korte tijd bestookt met een groot aantal bezoeken. Die raakt hierdoor overbelast, waardoor hij niet meer toegankelijk is voor gewone bezoekers.

Nederland, Duitsland en Nigeria 

Het vijftal beheerde de website uit verschillende landen. BenjaminStrike had medeplichtigen wonen in Duitsland en Nigeria. Van één iemand is het woonadres niet bekend. De groep provoceerde Ubisoft ook meerdere malen, door op sociale media te roepen dat ze hun servers niet goed beveiligd kunnen houden. 

Het is niet voor het eerst dat Ubisoft achter een Nederlander aan gaat: hetzelfde gebeurde in oktober vorig jaar, toen bleek dat een anonieme Nederlandse jongen valsspeelsoftware maakt voor Rainbow Six.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl