Nebia

Favoriete douchekop van Tim Cook haalt 1 miljoen op

21 januari 2020 15:15 Aangepast: 27 januari 2020 18:42

Je kunt de favoriete douchekop van Apple-ceo Tim Cook nu crowdfunden op Kickstarter. De douchekop verbruikt veel minder water.

Cook investeert haast nooit in bedrijfjes, maar maakte een uitzondering voor douchekoppenmaker Nebia. Dat bedrijf werkt al een tijdje aan een douchekop die maar half zoveel water verbruikt, maar je alsnog goed warm en nat weet te krijgen. 

De startup verkoopt al langer op zijn website een regendouche, die voor 499 dollar (zo'n 450 euro) over de toonbank gaat. De nieuwe douchekop op Kickstarter trekt de prijs flink omlaag: hij wordt aangeboden vanaf 160 dollar (145 euro).

Inmiddels is er al meer dan 1 miljoen euro binnengekomen via Kickstarter.

Wateraansluitingen

Het apparaatje wordt wereldwijd naar backers verscheept. Volgens Nebia werkt hij ook met de meeste Europese wateraansluitingen in badkamers. De rail kan je strak tegen de muur bevestigen.

Net als bij andere Kickstarter-projecten geldt: het gaat pas door zodra het streefbedrag wordt opgehaald. Nebia heeft zijn zinnen gezet op 135.145 dollar, wat ze vermoedelijk voor het einde van de week binnen hebben.

De eerste exemplaren van de douchekop moeten in mei dit jaar worden verstuurd. 

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore