Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Smal scherm

'iPhone 12 is langer en dunner dan iPhone 11'

21 januari 2020 09:25

De nieuwe iPhone 12 zou langer en dunner zijn dan de huidige iPhone 11. Ook zou het kleinste model van de nieuwe iPhones compacter worden.

Dat meldt het Japanse Macotakara op basis van een anonieme Chinese bron binnen het productieproces. 

De nieuwe iPhone zou slechts 7,4 millimeter dik zijn, bijna een millimeter dunner dan de iPhone 11 van 8,3 millimeter. De rand rond het scherm moet pakweg 2 millimeter zijn, net als bij huidige toestellen.

De Chinese bron lijkt eerdere geruchten over de schermgrootte te bevestigen: de drie toestellen zouden displays van 5,4, 6,1 en 6,7 inch groot hebben, iets groter dan bij de recente iPhones. Het scherm zou alleen in de hoogte iets groter worden, terwijl de breedte ongeveer hetzelfde blijft.

'Lijkt op iPhone 11'

Daarnaast beweert de bron dat de iPhone 12 qua ontwerp amper zal afwijken van de iPhone 11. Daarmee spreekt Macotakara beweringen van Apple-analist Ming-chi Kuo tegen, volgens wie de iPhone 12 een nieuw ontwerp geïnspireerd door de iPhone 4 krijgt. Aan de zijkanten van het toestel zou een metalen antenneband zitten.

Het is afwachten wie van de twee uiteindelijk gelijk heeft. Kuo heeft zich in het verleden wel meermaals bewezen, door vooraf te voorspellen welke producten Apple later aankondigde.

Voorjaar en najaar

Hoogstwaarschijnlijk kondigt Apple rond het najaar van 2020 de iPhone 12 aan, met drie verschillende modellen. Volgens eerdere geruchten keert in het toestel de vingerafdrukscanner terug, die ditmaal onder het scherm zou zitten. Ook de Face ID-gezichtslezer moet nog aanwezig zijn op de smartphone.

In het voorjaar dit jaar zou de techreus bovendien een nieuwe, betaalbare iPhone SE willen uitbrengen. Deze budgettelefoon moet er uitzien als een iPhone 8, met aan de binnenkant moderne hardware, en zou in de VS 400 dollar gaan kosten.

Eindoordeel: de AirPods Pro na 3 maanden

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Miniatuurvoorbeeld
Luister onze podcast

De smartphones van 2020: Samsung doet er een schepje bovenop

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore