ByteDance

'TikTok-maker gaat dit jaar eigen games uitbrengen'

21 januari 2020 08:52
TIkTok Beeld © Bright

ByteDance, het bedrijf achter de populaire app TikTok, wil op termijn ook eigen smartphonegames gaan maken. De eerste titels verschijnen dit jaar al.

De Chinese startup zou in rap tempo een eigen gamingtak oprichten, aldus Bloomberg. In de afgelopen maanden werden meerdere gamebedrijven opgekocht en aan deze divisie toegevoegd. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan duizend gamemakers in dienst.

"ByteDance bouwt op het moment meerdere gamestudio’s met behulp van overnames en door talent in huis te halen", vertelt ook game-analist Daniel Ahmad. "Het grote aantal gebruikers van hun mobiele apps kan ByteDance een grote speler op de gamesmarkt maken."

TikTok werd afgelopen jaar een grote hit. In Nederland had de app eind november ruim 1 miljoen gebruikers.

Door games te maken, zou ByteDance op nieuwe manieren geld kunnen verdienen. Op het moment komen alle inkomsten van het Chinese bedrijf uit mobiele advertenties, die onder andere in TikTok worden getoond.

Concurreren met Tencent

Daarmee zou het bedrijf gaan concurreren met de Chinese internetgigant Tencent, die in het thuisland een gigantisch deel van de mobiele gamesmarkt in handen heeft. Dat bedrijf heeft wereldwijd veel geld in de game-industrie zitten, met investeringen in bijvoorbeeld Fortnite-maker Epic Games.

ByteDance wilde nog niks zeggen over hun plannen op de gamesmarkt.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore