Elektrische auto's

Tesla: 'Verhaal harder rijdende Tesla's door softwarefout is nep'

20 januari 2020 21:25 Aangepast: 21 januari 2020 08:38
Bezoekers van de autoshow in het Chinese Shanghai bekijken een Model 3 van Tesla eerder dit jaar. Beeld © EPA

Het verhaal over Tesla-auto's die ineens harder gaan rijden is nep, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Daarmee reageert de fabrikant op een klacht die bij de Amerikaanse autotoezichthouder NHTSA werd ingediend. Daarin werd beweerd dat 127 Tesla's harder gingen rijden zonder dat het gaspedaal werd ingedrukt, wat zou hebben geleid tot ongelukken.

Onzin, aldus het bedrijf. "Deze klacht is afkomstig van iemand die onze beurskoers probeert te manipuleren", meldt het bedrijf in een verklaring. "Wij onderzoeken ieder ongeluk waarbij een chauffeur beweert dat de auto ineens harder ging rijden, en in al die gevallen werkte de auto zoals verwacht."

"Met andere woorden: de auto gaat alleen harder rijden als de bestuurder het pedaal indrukt, en remt als hij het rempedaal indrukt."

Nog geen onderzoek

De NHTSA vertelde eerder aan CNN dat er wordt gekeken naar de aantijging, maar dat ze nog niet wisten of er een groot onderzoek gestart zal worden.

Als de de klacht inderdaad werd ingediend om aandelen te beïnvloeden, dan heeft dat geen grote invloed gehad: de prijzen voor een Tesla-aandeel bleven ongeveer gelijk toen het nieuws vorige week naar buiten kwam.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van