E-sports

Team Gullit-speler wint 45.000 euro op groot FIFA-kampioenschap

20 januari 2020 19:23 Aangepast: 20 januari 2020 20:49

Een speler uit het e-sport-team van Ruud Gullit heeft een groot FIFA-toernooi gewonnen. Hij ging naar huis met een prijzenpot van 50.000 dollar, oftewel 45.000 euro.

De Zweed Olle 'Ollelito' Arbin versloeg namens Team Gullit zijn tegenspeler Umut Gültekin, die op het toernooi Hamburger SV vertegenwoordigde. Daarbij kwam de eindstand te staan op 4-3. Dat meldt Esports Club.

De finalewedstrijd werd gespeeld tijdens de FUT Champions Cup, een wereldwijd toernooi dat in het Amerikaanse Atlanta werd beslecht. Arbin kwam in het toernooi ook tegenover Niklas Raseck te staan, die vorig jaar met de hoofdprijs naar huis ging. De oud-kampioen wist de Zweed echter niet te verslaan.

Nederlandse spelers wisten niet heel ver te komen op het toernooi. Ajax-vertegenwoordiger Dani Hagebreuk werd na drie verloren potjes uitgeschakeld, terwijl Stefano Pinna van LOSC MCES eSports in de groepsfase werd geëlimineerd.

eDivisie

Steeds meer Nederlandse voetbalclubs nemen een e-sporter in huis om wedstrijden te spelen. De Nederlandse FIFA-competitie wordt in de toekomst live uitgezonden en krijgt een prijzenpot van 100.000 euro.

Het ram van oud-profvoetballer Ruud Gullit wordt niet door een voetbalteam vertegenwoordigd, maar leidt e-sporters onafhankelijk op.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van