Tech

Xiaomi opent eerste eigen winkel in Nederland

20 januari 2020 10:33 Aangepast: 20 januari 2020 10:37

Bijna een jaar na de officiële lancering van het Chinese telefoonmerk Xiaomi in Nederland, wil het bedrijf binnenkort zijn eerste fysieke winkel openen. Dat gebeurt in Rotterdam.

In maart 2019 kondigde Xiaomi aan officieel de Nederlandse markt te betreden. Het zou niet alleen zijn smartphones, IoT-apparaten en e-stepjes online gaan aanbieden, maar ook snel met meerdere fysieke winkels in ons land komen. Van deze plannen kwam tot voor kort niets terecht, maar nu lijkt het bedrijf toch door te zetten.

Op een vacaturesite heeft CGCB International, een partner van Xiaomi, een vacature voor een shopmanager van de Xiaomi Mi Experience Store online geplaatst, meldt AndroidWorld. "Voor onze nieuw te openen officiële Mi Experience Stores in Rotterdam zijn wij op zoek naar jong, gedreven en ambiteus team!", zo is te lezen.

Het bedrijf zoekt zowel shopmanagers als assistent shopmanagers. Een medewerker van CGCB laat op LinkedIn weten dat de functies starten vanaf februari 2020. Het is nog niet bekend wanneer de Xiaomi-winkel precies open gaat.

Amsterdam en Den Haag?

Tijdens de aankondiging in maart liet Xiaomi weten dat het in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag een winkel wilde openen. Of dit nog steeds het plan is, is nog niet bekend.

Naast het bekijken en kopen van Xiaomi-producten zal de winkel ook gebruikt worden om workshops te gegeven. Op dit moment zijn alleen nog de telefoons van Xiaomi via de officiële kanalen verkrijgbaar. Voor andere gadgets en elektrische stepjes moet worden uitgeweken naar importeersites en Chinese webshops.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van