Lift off!

Musk verwacht eerste bemande SpaceX-vlucht in de lente

20 januari 2020 09:06 Aangepast: 20 januari 2020 16:04
Beeld © NASA / Joel Kowsky

De eerste bemande vlucht met een SpaceX-raket zit er nu echt aan te komen. Dat heeft SpaceX-ceo Elon Musk laten weten.

Nadat SpaceX afgelopen weekend succesvol een veiligheidstest uitvoerde, door een testraket op te blazen, lijkt weinig de eerste bemande vlucht van het bedrijf in de weg te staan. Oprichter Elon Musk liet tijdens een persconferentie na de test weten dat de bemande vlucht waarschijnlijk in het tweede kwartaal van dit jaar plaatsvindt, meldt CNBC

Eerder werd de eerste bemande SpaceX-vlucht nog voorspeld in 'begin 2020', maar dit is dus vooruit geschoven. Voorspellingen in de ruimtevaart zijn altijd fragiel en met name wanneer Musk ze maakt. Zo heeft persbureau Bloomberg een interactieve tijdlijn gemaakt waarop de voorspellingen van Musk te volgen zijn.

Crew Dragon

De bemande vlucht genaamd Demo-2 zal twee NASA-astronauten met ruimtevaartuig Crew Dragon naar het International Space Station (ISS) brengen voor ten minste een paar dagen. SpaceX hoopt een goedkoper alternatief te bieden voor de NASA voor bemande ruimtereizen, door gedeeltes van de raketten te hergebruiken. Op dit moment vliegen alleen Russische raketten astronauten naar het ISS.

Musk zei in de persconferentie dat de hardware zo goed als klaar is. "We zijn er van overtuigd dat de hardware klaar zal zijn in Q1, waarschijnlijk in februari, maar niet later dan maart."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore