Entertainment

Patrick Stewart weigerde Star Trek-comeback in eerste instantie

17 januari 2020 12:42 Aangepast: 17 januari 2020 18:49

Het had weinig gescheeld of Patrick Stewart (79) was niet teruggekeerd als zijn iconische karakter Captain Picard in de komende Star Trek-serie. De 79-jarige acteur vertelde in de Graham Norton Show dat hij niet van plan was een comeback te maken, totdat de producenten met een aanbod kwamen dat hij niet kon afslaan.

"Ze deden me een aanbod dat ik niet kon weigeren"

"Het is heel belangrijk voor me omdat ik zo vaak in het openbaar heb gezegd: ik ben er klaar mee. Star Trek was geweldig en het heeft mijn leven en mijn carrière veranderd, maar ik heb alles gezegd en er valt niets meer te zeggen", zei Stewart, die vanaf volgende week te zien is in Star Trek: Picard. Een terugkeer zag hij dan ook niet zitten. Om dat de makers van de serie persoonlijk te vertellen, ging hij bij ze langs. "Dus ik ging naar de vergadering om ze face-to-face uit te leggen waarom ik het niet kon doen. En toen deden ze me een aanbod dat ik niet kon weigeren."

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Sir Patrick Stewart kan vereeuwigde handafdruk 'niet geloven'

De Britse acteur had interesse, maar stelde wel een paar voorwaarden voor hij toestemde. Zo wilde hij niet meer zijn karakteristieke rode uniform aan en moest de Starship Enterprise een beperktere rol krijgen in het verhaal. "Ze zeiden dat ze daarmee konden leven. Ik hoop dat het geweldig wordt."

Stewart speelde Jean-Luc Picard zeven seizoenen in Star Trek - The Next Generation en in vier Star Trek-films.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Noah Hawley maakt volgende Star Trek

Miniatuurvoorbeeld
tips:

Kijktips: deze series en films raden we je aan

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van