Ga naar de inhoud
Tech

Uber-concurrent Bolt krijgt Europese lening van 50 miljoen

Bolt neemt het op tegen onder meer Uber. Beeld © Bolt

Taxi-app Bolt, het bedrijf uit Estland dat concurreert met onder meer Uber, krijgt van de Europese Investeringsbank (EIB) een lening van 50 miljoen euro.

Bolt wil met het geld steken in het verder verbeteren van de taxi-app en onder meer het bezorgen van eten.

Net als onder meer Uber kun je via Bolt met een app een taxi bestellen. Bolt verbindt zo taxibedrijven en zelfstandige chauffeurs met consumenten die een taxi zoeken. Bolt is nog niet in Nederland actief. Wel zit het in veel steden in Midden- en Oost-Europa.

Daimler
Lees ook:
Daimler investeert 150 miljoen in Europese concurrent Uber

Oost-Europa en Afrika

In West-Europa is Bolt actief in onder meer Madrid, Parijs, Londen en Lissabon. Verder zit Bolt in een flink aantal Afrikaanse steden, vooral in Kenia, Nigeria en Zuid-Afrika, en in onder meer Mexico, Australië en Saoedi-Arabië.

Bolt begon in 2013 en inmiddels heeft het, naar eigen zeggen, 30 miljoen gebruikers in 150 steden. Daarmee is het nog wel een heel stuk kleiner dan Uber, dat afgelopen jaar meer dan 100 miljoen gebruikers had.

'Bijna break-even'

Het als Taxify begonnen Bolt kreeg twee jaar geleden al een investering onder leiding van Daimler, het moederbedrijf van onder meer Mercedes-Benz, van 175 miljoen dollar (zo'n 157 miljoen euro).

Bolt begon met het aanbieden van taxiritten. Vorig jaar kwam daar het bezorgen van voedsel bij.

Ondertussen is het nog niet echt een lucratieve business. Uber maakt nog flinke verliezen. Zo leed het in het derde kwartaal een verlies van 1,2 miljard dollar. Bolt, daarentegen, zei in december tegen CNBC dat het in de twee derde van de markten waarin het actief is winstgevend of bijna winstgevend is.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl