Ga naar de inhoud
Tech

Deze gezichtsherkenning werkt op grote afstand en in donker

Het Amerikaanse leger ontwikkelt gezichtsherkenning die op grote afstanden moet werken, ook in het donker en bij mist.

Het Amerikaanse leger besteedt ruim 4 miljoen euro aan de ontwikkeling van een nieuw systeem dat mensen herkent op basis van het warmtepatroon dat hun gezicht uitstraalt. Het ministerie van Defensie heeft contracten gesloten met partijen die de technologie moeten ontwikkelen.

De technologie zou zelfs in het donker gezichten herkennen, door voorruiten van voertuigen kunnen kijken en gezichten in tegenlicht herkennen. Ook is het mogelijk mensen te herkennen waarvan het gezicht door mist is verhuld.

Ook op 500 meter afstand

De technologie moet verwerkt worden in een draagbaar apparaat en gezichten kunnen matchen met een lijst van gezochte mensen. Het apparaat moet ook op grote afstanden van 500 meter gezichten herkennen.

Twee bedrijven werken aan de ontwikkeling. Eentje daarvan, Polaris Sensor Technologies, verkoopt technologie die infraroodbeelden verwerkt en analyseert voor meer details. Het bedrijf werkte onder andere samen met ExxonMobil aan een onderzoek hoe infraroodcamera's gebruikt kunnen worden bij het herkennen van olievlekken op zee. Het andere bedrijf, Cyan Systems, dat ook met warmtebeelden werkt, doet geheimzinnig over zijn technologie.

Gezichtsherkenning met behulp van infrarood zou een grote verbetering kunnen opleveren in vergelijking met de huidige methodes. Deze werken met zichtbaar licht en herkennen alleen gezichten die goed belicht en duidelijk in beeld zijn.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl