Entertainment

Nieuwe Star Wars-film haalt wereldwijd 1 miljard op

15 januari 2020 19:57 Aangepast: 15 januari 2020 21:31
Beeld © Lucasfilm/Disney

De nieuwe Star Wars-film, The Rise of Skywalker, heeft wereldwijd meer dan 1 miljard dollar opgeleverd. De film, die drie weken geleden in première ging, deed er wel langer over dan de twee vorige delen, meldt het vakblad Variety. Het is de zevende Disney-film die in 2019 uitkwam die de magische mijlpaal heeft gepasseerd.

In Star Wars 9 probeert het verzet onder leiding van generaal Leia zich klaar te maken voor de laatste slag tegen de kwade First Order. De hoofdrollen worden gespeeld door Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega en Oscar Isaac. Ook actrice Carrie Fisher is in de film te zien, ondanks het feit dat zij voor de opnames overleed. Haar scènes bestaan vooral uit ongebruikt materiaal uit de vorige twee delen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Singapore schrapt scène met kussende vrouwen uit Star Wars

In Nederland staat Star Wars na drie weken nog steeds op de tweede plek van best bezochte bioscooptitels. In totaal zagen al meer dan 730.000 Nederlandse fans de film. Op plek 1 staat sinds deze week het oorlogsepos 1917 van regisseur Sam Mendes. De regisseur van American Beauty en Revolutionary Road maakte een grimmig drama op basis van de oorlogsverhalen van zijn opa, die in de Eerste Wereldoorlog vocht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Star Wars: dit kun je aan films en series verwachten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore