Microsoft Chrome

Microsoft brengt nieuwe Edge-browser met Chromium uit

15 januari 2020 19:28 Aangepast: 16 januari 2020 21:06

Microsoft heeft de eerste stabiele versie van de nieuwe Edge-browser uitgebracht, die is gebouwd op dezelfde software waar Google Chrome op draait.

Door gebruik te maken van Chromium, reageren websites exact hetzelfde in Edge als ze in Chrome zouden doen. Hierdoor hoeft Microsoft niet langer zijn eigen browser continu aan te passen als bijvoorbeeld Google zijn sites aanpast. Omdat Chrome een populaire browser is, werken de meeste actuele sites hier goed op.

De nieuwe browser is speciaal gebouwd voor zakelijke gebruikers. Dat is terug te zien in bijvoorbeeld de Internet Explorer-modus, waarbij websites reageren zoals bij de oude Microsoft-browser. Hierdoor werken veel oude webapps van bedrijven alsnog in Edge.

Missende functies

De nieuwe Chromium-versie mist wel een aantal functies uit de vorige editie. Je browsegeschiedenis wordt niet meer tussen computers gesynchroniseerd en je moet ook je extensies steeds opnieuw installeren op nieuwe apparaten.

Hoewel Microsoft de Chromium-variant vandaag heeft uitgebracht, wordt hij nog niet automatisch met een Windows-update geïnstalleerd. Dat zal pas in de komende maanden gebeuren. Tot dan kun je de software downloaden van de Microsoft-site.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van