NHOW

Grootste hotel van Benelux geopend

20 januari 2020 07:27

Het grootste hotel van de Benelux met een tv-studio bovenop is geopend in Amsterdam.

Direct aan de Ring A10 op het terrein van beurscomplex RAI, aan de rand van het zakencentrum de Zuidas, is vorige week het nieuwe nhow hotel met vier sterren geopend. Het nhow Rai is het grootste hotel van de Benelux, met 650 kamers verdeeld over 24 verdiepingen. De stapel van drie driehoeken is van verre te herkennen. 

Net zoals de Nhow-hotels van de NH hotelgroep in Berlijn (muziek), Milaan (mode) en Rotterdam (architectuur) krijgt het nhow in Amsterdam een eigen thema. Amsterdam wordt ‘on air’, met een tv-studio op de bovenste verdieping, een galerie, beeldentuin en natuurlijk een skybar op 91 meter hoogte. 

Nhow staat bekend om bijzondere design- en lifestylehotels van de hand van beroemde architecten. Het kamerontwerp in Amsterdam is geïnspireerd op de zes windstreken waar de hoeken van het gebouw naar wijzen: zuid, oost, noord, zuidwest, zuidoost en noordwest. Thema’s rondom de Gouden Eeuw in Amsterdam als commercieel centrum van Europa worden er gecombineerd met bekende internationale symbolen. 

De iconische reclamepaal het Signaal op het plein voor de RAI met billboards naar drie kanten vormde de inspiratie, zegt architect Rem Koolhaas, baas van OMA. De uitleg is minder plat: “Wie vanaf Utrecht naar Amsterdam rijdt, ziet nergens iets wat de Zuidas markeert. Het Nhow hotel zou die functie kunnen vervullen", vindt Rem Koolhaas. Net zoals die markante driehoekige paal, dus.

Miniatuurvoorbeeld
het plan in 2015

OMA bouwt grootste hotel van Benelux met tv-studio bovenop

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore