Ga naar de inhoud
Edit

Twitter-ceo: bewerkknop komt er 'waarschijnlijk nooit'

Jack Dorsey, Twitter-oprichter en voormalig CEO.

Gebruikers vragen Twitter al jaren om een bewerkknop om bijvoorbeeld tikfouten in berichten te verbeteren. Twitter-ceo Jack Dorsey ziet het niet gebeuren.

Gebruikers vragen al sinds de start van Twitter om een bewerkknop, en eind 2013 leek het er al van te komen. Sindsdien heeft Twitter regelmatig gezegd zo'n functie te overwegen. Topman Jack Dorsey zei dat vorig jaar nog. Die houding is nu gewijzigd, zegt Dorsey in gesprek met Wired.

Dorsey krijgt de vraag of Twitter in 2020 een bewerkknop krijgt. "Het antwoord is nee", reageert hij. De topman en mede-oprichter van Twitter vindt dat het achteraf kunnen bewerken van tweets ingaat tegen de kerngedachte van zijn sociale netwerk.

Sms'je naar Twitter

In de begindagen moesten gebruikers hun tweets als sms-bericht naar Twitter sturen en toen was bewerken niet mogelijk. "We wilden die vibe behouden, dat gevoel van de begindagen", aldus Dorsey.

Twitter heeft tal van afwegingen om al dan niet een bewerkknop toe te voegen. Het herstellen van een typefout of repareren van een gebroken link kan handig zijn, maar van de andere kant zou iemand een populair bericht naderhand inhoudelijk kunnen aanpassen. Dat zou misleiding en nepnieuws in de hand kunnen werken. "Dat zijn alle afwegingen, maar we doen het waarschijnlijk nooit", sluit Dorsey af.

Andere nieuwe functies

Twitter voegt wel regelmatig andere nieuwe functie toe, zoals het kunnen verbergen van reacties op eigen Tweets. Binnenkort kunnen gebruikers bovendien kiezen wie er op hun Twitter-berichten mag reageren: iedereen of bijvoorbeeld allen mensen die zij zelf volgen.

Volg Bright op Twitter voor meer technieuws

Geen video missen? Abonneer op het Bright YouTube-kanaal

Japanse
Lees ook
Japanse miljardair geeft 8 miljoen euro weg aan Twitter-volgers
Twitter
Lees ook
Twitter laat je beperken wie op berichten mag reageren