ARnimatie

Dit shirt is elke dag anders, in augmented reality

15 januari 2020 16:08 Aangepast: 15 januari 2020 16:25

Elke dag een ander bewegend beeld met een boodschap op je buik? Dit lijkt een wit T-shirt, maar met een telefoon zie je een animatie in augmented reality.

Met het blote oog lijkt dit een wit shirt, maar door een smartphonecamera zie je een boodschap en animatie in augmented reality. Dat geeft je iedere dag een ander bewegend beeld met boodschap op je buik. 

Het shirt heet The Last Statement-T en werkt zo: je koopt één blanco shirt en krijgt honderden designs. Die opdruk op het shirt is alleen te zien met filters in Facebook of Instagram. Je kunt met je smartphone het bewegende beeld doorlopend aanpassen. De animaties zijn politiek getint en actualiteiten veranderen. Maar je T-shirt blijft bij de tijd. Er komen steeds nieuwe ontwerpen bij. Er staan al 10 extra ontwerpen klaar om gepubliceerd te worden.

De shirts worden verkocht door het Zweedse kledingconcern Carlings. Het idee komt van het creatieve bureau van Vice genaamd Virtue. Eerder was Virtue verantwoordelijk voor de genderdeutrale navigatiestem Q.  

The Last Statement Shirt is te koop voor 40 euro plus 10 euro verzendkosten waarvan 10 euro naar WaterAid gaat. De verpakking is ook ingenieus. RePack is herbruikbare verpakking. Je kunt de doos weggooien, maar je kunt hem ook voor hergebruik in de brievenbus gooien waarna hij naar een RePack-centrum retour gaat. Dat wordt beloond met een kortingsbon.

Miniatuurvoorbeeld
Nomm is een herbruikbare verpakking voor afhaalmaaltijden

Deze verpakking voor bezorgmaaltijden is herbruikbaar

Miniatuurvoorbeeld
Q van Virtue

De eerste genderneutrale computerstem is ook beter te verstaan

Miniatuurvoorbeeld
Star Wars shirts

Uniqlo komt met Star Wars-shirts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van