Pet Playlists

Spotify maakt nu afspeellijsten voor je hond of kat

15 januari 2020 12:13 Aangepast: 15 januari 2020 17:58

Spotify gaat voortaan afspeellijsten maken voor je hond, kat, hamster, vogel of hagedis.

Deze afspeellijsten zijn helemaal afgestemd op het soort dier en het karakter. Heb je een kat met veel energie, dan vult de lijst zich met snelle nummers die je ook in een hardloopplaylist zou vinden.

Je maakt de afspeellijsten door een speciale website te bezoeken en in te loggen met je account. Daar selecteer je het type dier waar hij voor bedoeld is, waarna je een paar korte vragen beantwoordt. Spotify vraagt onder andere hoe lief, nieuwsgierig en energiek je huisdier is.

Ontwikkeld met musicoloog

De nieuwe functie is samen met musicoloog David Teie ontwikkeld, die ook de cello speelt in het Amerikaans National Symphony Orchestra. Teie bracht twee albums uit met muziek speciaal bedoeld voor katten. 

Ook je eigen smaak

De afspeellijst kijkt stiekem niet alleen naar je huisdier: er wordt ook gekeken naar je eigen muzieksmaak, om een overlap tussen jou en je viervoeter te vinden. Die nummers komen uiteindelijk in de lijst te staan.

Spotify probeert al jaren om afspeellijsten op basis van je smaak te genereren. Daarbij wordt vaak gezocht naar nieuwe manieren om je muziek voor te schotelen. In de Verenigde Staten kan de muziekdienst bijvoorbeeld een afspeellijst op basis van je geplande autorit maken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van