Handzamer

'Opvolger iPhone 11 Pro krijgt kleiner 5,4 inch scherm'

15 januari 2020 10:29 Aangepast: 15 januari 2020 11:35
Beeld © Getty

Eén van de nieuwe iPhones die Apple dit najaar zou presenteren, zou iets kleiner dan de iPhone-modellen van de afgelopen jaren worden.

Apple zou werken aan een high-end iPhone met een 5,4 inch scherm, meldt het Japanse Mac Otakara. Volgens de site wordt één van de nieuwe iPhones die Apple in het najaar presenteert hetzelfde formaat als de iPhone 8.

De iPhone 8 was in 2017 de laatste iPhone met een 4,7 inch scherm, daarna had de kleinst verkrijgbare iPhone een 5,8 inch scherm. Apple zou nu een nieuwe iPhone maken met het fysieke formaat van die iPhone 8, en door de veel smallere schermranden komt het beeldformaat dan op 5,4 inch.

Nog een nieuwe iPhone

Het zou gaan om een iPhone met een Face ID-gezichtsscanner en een Touch ID-vingerafdrukscanner. Eerder waren er al geruchten die erop wezen dat Apple de vingerafdrukscanner na een aantal jaar afwezigheid zou willen terugbrengen in zijn nieuwe iPhones, nu onder het scherm gebouwd.

Apple zou dit voorjaar tevens met een opvolger van de iPhone SE komen, de goedkoopste iPhone in het aanbod van Apple. Die telefoon zou niet alleen het formaat van de iPhone 8 krijgen, maar ook het uiterlijk, inclusief dikke schermranden. Dat toestel zou 399 dollar kosten. Als de geruchten kloppen, komt Apple dit jaar voor het eerst met vier nieuwe iPhones binnen een jaar tijd.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore